8. tammi, 2021

Ylipäällikkö Trump uhrasi sotilaansa ja pelasti nahkansa

Kun laiva uppoaa, viimeinen pelastautuja on kapteeni. Tarvittaessa hän vajoaa pohjaan aluksensa mukana. Jos hän pakenisi laivasta ensimmäisten joukossa, hän olisi kunniaton raukka, joka monien maiden lain mukaan voitaisiin tuomita oikeudessa.

Titanicin kapteeni Edward Smith hukkui laivansa mukana. Italialaisen Costa Concordian päällikkö  Giánnis Avranás pelastautui hyvissä ajoin ja tuomittiin vankeuteen syyllistyneenä laiminlyöntiin.

Kansanmurhaa käsittelevän Haagin oikeudenkäynnin syytettyinä ovat poliittiset johtajat silloinkin, kun he silmät kirkkaina väittävät olevansa tietämättömiä sotilaittensa massiivisista raakuuksista.

Yrityksen kärähdettyä laajamittaisesta lahjonnasta, testitulosten systemaattisesta väärentämisestä tai kartelleista, niin vastuuseen joutuu talon ylin johto. Siinä eivät selitykset auta.

Mitä tekee Yhdysvaltain presidentti Donald Trump? Hän vangitsee karismallaan suuret kansanjoukot ja myrkyttää seuraajiensa mielet harhaisilla puheillaan vaalipetoksesta. Uskolliset massat kuulevat kutsun ja saapuvat pääkaupunkiin toteuttamaan Ylipäällikkönsä antaman tehtävän. On menossa viimeinen taisto, jossa ”periksi ei anneta”. Republikaanisenaattorit on painostettava mitätöimään Bidenin vääryydellä hankkima voitto.

Pyhä ristiretki suuntautuu Capitol-kukkulalle. Trumpin rohkeimmat ja uskollisimmat kannattajat tunkeutuvat Yhdysvaltojen demokratian kaikkein pyhimpään. Ylipäällikkö seuraa televisiosta tapahtumien kulkua.

Aletaan etsiä syyllisiä, ja Trump tajuaa asemansa tukaluuden. Lähipiiri ravistelee hänet hereille, ja hän astuu kameran eteen ja julistaa valtiomiesmäisesti, että valtaajat ovat rikollisia ja maanpettureita ja että heidät tulee viedä tuomittaviksi.

Puoli vuotta myöhemmin. Mitä ajattelee hurmioituneen joukon keskellä istuntosaliin tunkeutunut Henry lusiessaan kahdeksan vuoden ja kolmen kuukauden vankeustuomiotaan? Hän lukee lehdestä, miten palvottu Ylipäällikkö pelaa golfia Floridassa ja suunnittelee luksuskotinsa puutarhassa seuraavia siirtojaan trumpistisen kansanliikkeen kellokkaiden kanssa.

Tunteeko Henry tulleensa petetyksi? Hän totteli Päällikköään. Hän taisteli sen puolesta, minkä koki oikeaksi. Nyt hänet on julistettu isänmaanpetturiksi ja terroristiksi. 

Joskus kun uni ei yöllä tule silmään häneen hiipii epäilyksen häivä. ”Miksi minut? Miksi me? Meitä oli tuhansia ja me edustimme miljoonia amerikkalaisia.”

”Milloinkahan Ylipäällikkö ehtii tulla tervehtimään meitä?”

Uusimmat kommentit

13.11 | 19:17

Olet varmastikin oikeassa. Häpeä on isosti mukana tässä tematiikassa.

13.11 | 08:05

Kiitos aidoista ajatuksista.

Luulisin, että se mitä seuraa, jos menet kommentoimaan tuollaisessa kuvaamassasi tilanteessa, on luultavasti häpeärangaistus – sinut vain "ignoorataan".

23.09 | 14:48

Hieno syvällinen tunne tässä mukana, arvostan ja yhden ajatuksiisi.

01.09 | 08:09

Kiitos tästä tarinasta ja ajatuksista. Luin tätä ääneen tätini Elsa Pippolan luona Joensuussa.
Terveiset häneltä. Siunausta elämääsi. Tervetuloa Joensuuhun! elsapippola@gmail.com

Jaa tämä sivu